Zwangerschap

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding richt zich op het contact met het nog ongeboren kind en de toekomstige ouders.

Wanneer je de buik zachtjes aanraakt dan beweegt het kindje naar je hand toe. Contact leggen en kennis maken met jullie kindje begint dus al voor de geboorte.

Verder veel praktische oefeningen ter voorbereiding op de bevalling.

De begeleiding kan beginnen wanneer de kindsbewegingen voelbaar zijn. Zo rond de 20e week. Voor de partner is het dan nog wat moeilijker waar te nemen maar dat komt.

We beginnen met het “voelen “van het kindje. Voelen “is “van iedereen dus je behoeft geen voorkennis te hebben.

Het contact maken met het kindje in de buik is voor de meeste ouders wonderlijk en bijzonder. Het contact maken en spelen kunnen we verder uitbreiden. Thuis kun je gericht hiermee bezig.

Verder komt aan bod:

En verder is er aandacht voor je houding. Hoe sta je op je benen, ervaar je je benen? Draag je je kindje vanuit het midden van je lijf? En kan jij je\het kindje soms even laten dragen door je partner??Hoe ga je om met alle veranderingen in je lijf en de ruimte die je steeds meer nodig hebt. Ook emotionele ruimte!

Wat kan zich verder aandienen?? : omgaan met angst voor de bevalling of tijdens het zwanger zijn. Specifieke lichamelijke problemen: rugklachten, hyperventilatie, of moeilijk kunnen ontspannen, bekkeninstabiliteit enz. Alle oefeningen zijn gebasseerd op “voelen”in je lijf, bewuster worden van je eigen gedrag en STEUN hebben aan elkaar. Bevallen kun je samen doen.

In 5 bijeenkomsten doen jullie voldoende ervaringen op om de bevalling met vertrouwen tegemoet te treden. Vaker komen kan altijd.

Na de bevalling is er de mogelijkheid om verdere (postnatale) begeleiding te volgen om eventuele moeilijke ervaringen te verwerken. En aandacht te geven aan de nieuwe situatie die er voor jullie is gekomen: er is een kindje bijgekomen en iedereen schuift een plaatsje op!

AGB-praktijkcode Nieuwleusen AGB 90052228 | 06-21273393

Lid VVH 690A | KvK 08221731

Persoonlijk AGB 90013310 | Rek.nr: NL35ABNA0448685167

Uw privacy

Haptonomie Zwolle